thumb-1065

Διεθνής Εκπαίδευση στo Ecotuning (Eφαρμοσμένη Οικοψυχολογία)

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η Διεθνής Εκπαίδευση στο Ecotuning (Εφαρμοσμένη Οικοψυχολογία) που προσφέρει η Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας στην Ελλάδα είναι μέρος του δικτύου των Σχολών για την απόκτηση του International Training in Applied Ecopsychology (Ecotuner), της Διεθνούς Εταιρίας Οικοψυχολογίας σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο ( Ελλάδας, Ιταλίας, Iσπανίας, Ουρουγουάης, Βραζιλίας , Αργεντινής, Χιλής, Koλομβίας, Βελγίου, Ουγγαρίας, Ισραήλ και Αυστραλίας) που ακολουθούν κοινό πρόγραμμα μαθημάτων IES Schools . Η Διεθνής Εταιρία Οικοψυχολογίας (IES) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Chiasso της Ελβετίας που συγκεντρώνει επαγγελματίες από διάφορους τομείς, αφοσιωμένους στην προσωπική, σχεσιακή και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εξέλιξη.

Η κατάρτιση IES στο EcoTuning (Οικοσυντονισμό) είναι μια πορεία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που προσφέρει εργαλεία για να εξοικειωθεί o εκπαιδευόμενος με την εσωτερική του φύση, να εκπαιδεύσει οικολογικές σχέσεις και να διευρύνει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του ορίζοντες. Η Σχολή θέλει να υποστηρίξει και να καλλιεργήσει επαγγελματίες που να ασχολούνται με την προώθηση της καλής διαβίωσης του Ανθρώπου με τον Εαυτό του και τον Πλανήτη.

Περιορισμένες θέσεις: έως 15 άτομα (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Λήξη Εγγραφών: 15 Οκτωβρίου 2024

Early Bird Εγγραφές: 1 Σεπτεμβρίου 2024

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Kλειώ Αποστολάκη

Η Οικοψυχολογία  είναι ένας κλάδος ταχύτατα αναπτυσσόμενος, σε μια εποχή όπου η ενθύμηση και εμβάθυνση  της Σύνδεσης του Ανθρώπου με τη Φύση είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική για την επιβίωση και ευζωία αμφότερων. Παγκόσμιοι οργανισμοί, κρατικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και έρευνες έχουν στραφεί σημαντικά  προς την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της συμπερίληψης της Φύσης στις ανθρώπινες δραστηριότητες και οργανισμούς.

Η Εκπαίδευση του ΙΕS που προσφέρεται σε παγκόσμιο επίπεδο παρέχει τα απαραίτητα εφόδια, πρακτικά και βιωματικά για να συμπεριλάβουν οι συμμετέχοντες την εμβάθυνση της σχέσης αυτής σε προσωπικο και επαγγελματικό επίπεδο. Η Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και η Διεθνής Εταιρία Οικοψυχολογίας προσφέρουν μια δια βίου δυνατότητα ανάπτυξης και στήριξης όλων των αποφοίτων των σχολών ΙΕS, δημιουργώντας έναν ιστό συμπερίληψης σε μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται και συνδημιουργεί ένα καλύτερο παρόν και μέλλον σε προσωπικό επίπεδο και στον ιστό της ζωής.

 

Με τη συμμετοχή τους οι εκπαιδευόμενοι επιτυγχάνουν:

  • Να προωθήσουν την προσωπική τους ανάπτυξη και να εμβαθύνουν τη σχέση τους με τα στοιχεία της φύσης
  • Να εφοδιαστούν με γνώσεις, βιώματα και εργαλεία που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική τους ανάπτυξη
  • Να γίνουν πρεσβευτές κοινωνικής και οικολογικής συνειδητοποίησης και αλλαγής
  • Να συμμετέχουν σε ένα εθνικό και διεθνές δίκτυο ανθρώπων με ίδιες αξίες, στόχους και συνείδηση
  • Να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό Εcotuner, εγκεκριμένο από την Διεθνή Εταιρία Οικοψυχολογίας

H εκπαίδευση ορίζεται σε 270 ώρες.

Περιλαμβάνει:

Θεωρία (60 ώρες)

Βιωματικά Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Ομαδικής Εμπειρίας (130 ώρες)

Εποπτεία και πρακτική (100 ώρες)

Γραπτή εργασία ολοκλήρωσης των Σπουδών

Τόπος διεξαγωγής: On-line σε πλατφόρμα εκπαίδευσης για το θεωρητικό μέρος και εξ αποστάσεως μέσω Zoom για το πρακτικό μέρος των μαθημάτων (2 ώρες live κάθε δεύτερη βδομάδα- τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται )

Γλώσσα διεξαγωγής: Eλληνικά. To υλικό της εκπαίδευσης και οι συναντήσεις είναι στην ελληνική γλώσσα, με εξαίρεση τους προσκεκλημένους ομιλητές από το εξωτερικό που θα γίνεται στα Αγγλικά (θα παρέχεται μετάφραση όπου χρειαστεί). Ωστόσο, η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι χρήσιμη καθώς σχετικά άρθρα και βιβλία υπάρχουν στην αγγλική που αποτελούν σημαντική επιμόρφωση στο αντικείμενο.

Θεωρητικά µαθήµατα:

  • Η ιστορία της Οικοψυχολογίας
  • Φιλοσοφία και ηθική του Περιβάλλοντος
  • Η Φύση στην ψυχολογία, στο μύθο και την ιστορία
  • Ψυχολογία: αναλυτική, ανθρωπιστική, διαπροσωπική, θετική, εξελικτική
  • Ζωοανθρωπολογία, θεραπεία μέσω ζώων, Εθνοβοτανική
  • Συστεμικές οπτικές και κουλτούρα
  • Θεωρίες γνώσεων Προσωπική ανάπτυξη Αυτογνωσία, αυτοπροσδιορισμός, συναισθηματική νοημοσύνη, ικανότητα αναγνώρισης και επεξεργασίας προβολών, διαχείριση συναισθημάτων, διαχείριση άγχους, οικοδόμηση ενός οικολογικού “Εγώ”.

Βιωµατικά σεµινάρια στη φύση

Εμπειρία ζωής και δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον, εξερεύνηση των 5 αισθήσεων, δημιουργικές δραστηριότητες (τέχνη, δημιουργική γραφή), wild experiences, περιπάτους ημέρας και νύχτας, εργαστήρια με τα στοιχεία της φύσης, ανταλλαγή εμπειριών και δραστηριότητες, διάδραση με το περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα, κεντράρισμα και άσκηση πράσινης νοοτροπίας, οικοθεραπεία.

Πρακτική Ecotuning και της Τέχνης της Επικοινωνίας, δημιουργία και διαχείριση δραστηριοτήτων. Δεξιότητες στη διαχείριση μιας ομάδας, διαχείριση συγκρούσεων, οργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων. Δημόσια ομιλία και εκπαιδευτικές δεξιότητες. Μετατροπή της Οικοψυχολογίας σε τρόπο ζωής.

Μια τελική εργασία τουλάχιστον 3000 λέξεων θα πρέπει να κατατεθεί για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Η εργασία θα έχει επιλεχθεί με τη βοήθεια του εκπαιδευτή/ εκπαιδευτών και την ομάδα κατάρτισης. Θα ακολουθηθεί παρουσίαση στους υπόλοιπους σπουδαστές. Η επιτυχής ολοκλήρωση της θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης καθώς και της τελικής εργασίας οδηγεί στην απόκτηση του International Training in Applied Ecopsychology (Ecotuner), αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Εταιρία Οικοψυχολογίας (ΙΕS)

Extra Bonus: Στα πλαίσια της εκπαίδευσης διεξάγεται το Spring School του International School (το Ιnternational School είναι ένα πενθήμερο Βιωματικό εργαστήριο που γίνεται σε συνεργασία με το  IES School Italy, μια φορά το χρόνο στην Ελλάδα είτε στην Ιταλία με γλώσσα διεξαγωγής τα αγγλικά. Η συμμετοχή είναι προαιρετική, ωστόσο ενθαρρύνεται.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε ψυχολόγους/ψυχοθεραπευτές που θέλουν να συμπεριλάβουν τη φύση ως συνθεραπευτή στην πρακτική τους
  • Σε όσους ασχολούνται με ανθρωπιστικά επαγγέλματα και εκπαίδευση (ψυχολόγους/σύμβουλους ψυχικής υγείας/κοιν.λειτουργούς/εκπαιδευτικούς κλπ)
  • Σε όσους κάνουν επαγγέλματα που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον
  • Σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν τη σχέση τους με τη φύση και να την εντάξουν δημιουργικά στη ζωή και την εργασία τους.

 

Το πρόγραμμα πιστοποιείται από τη Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και τη Διεθνή Εταιρία Οικοψυχολογίας την οποία εκπροσωπεί https://ies.bio/ies-training/ies-schools/ .

Παρέχεται για 2 χρόνια δωρεάν εγγραφή μέλους σπουδαστή στο ΙΕS  με όλα τα προνόμια https://ies.bio/membership/ies-membership/   Ο σπουδαστής έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης έχει δικαίωμα να εγγραφεί στο διεθνές ηλεκτρονικό μητρώο IROE ως Ecotuner . Περισσότερα στο https://ies.bio/membership/international-register-of-ecotuner/

Η κατάρτιση IES στο EcoTuning (Οικοσυντονισμό) είναι μια πορεία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που προσφέρει εργαλεία για να εξοικειωθεί o εκπαιδευόμενος με την εσωτερική του φύση, να εκπαιδεύσει οικολογικές σχέσεις και να διευρύνει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του ορίζοντες. Η Σχολή θέλει να υποστηρίξει και να καλλιεργήσει επαγγελματίες που να ασχολούνται με την προώθηση της καλής διαβίωσης του Ανθρώπου με τον Εαυτό του και τον Πλανήτη.

Επαγγελματικά, προσθέτει τα εργαλεία που έχει αποκτήσει από την ολοκλήρωση των σπουδών του ως προς τη συνέργεια της φύσης και την εμβάθυνση αυτής σε όποιες κατευθύνσεις ο ίδιος ήδη ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί.

1600+ΦΠΑ
1360+ΦΠΑ

Η τιμή των διδάκτρων είναι 1600 ευρώ. Στο τελικό ποσό περιλαμβάνονται εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή σημειώσεων και αποσπασμάτων-εκπαίδευση θεωρητικού και πρακτικού μέρους, εποπτεία και γενικά ότι περιλαμβάνεται στην εκπαίδευση.

Εarly bird: Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 1 Σεπτεμβρίου θα έχουν 15% έκπτωση. Για φοιτητές προβλέπεται έκπτωση 20%

Tα δίδακτρα μπορούν να καταβληθούν σε 4 δόσεις ανά δίμηνο . Πρώτη δόση με την έναρξη: Οκτώβριος 2024 , Β’ δόση : Δεκέμβριος 2024 Γ δόση: Φεβρουάριος 2025 Δ΄ δόση: Απρίλιος 2025. Εναλλακτική καταβολή είναι σε 12 δόσεις, ενώ η εφάπαξ καταβολή παρέχει μια 10% επιπλέον έκπτωση.

Για την εξασφάλιση της θέσης απαιτείται προκαταβολή 200 ευρώ έως 1 Σεπτεμβρίου για την τιμή Early bird η οποία θα αφαιρεθεί από την πρώτη δόση του Οκτωβρίου.

Μαρτυρίες από προηγούμενες συμμετέχοντες

  • avatar-img

H Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2006 ως επίσημη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής, και στη συνέχεια της Διεθνούς Εταιρίας Οικοψυχολογίας (Ιnternational Ecopsychology Society) η οποία εδρεύει στο Chiasso της Ελβετίας και αριθμεί εκπροσώπους σε 21 χώρες.  H Εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Οικοψυχολογία (Ecotuning)  που παρέχει η Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας  είναι διαμορφωμένη και πιστοποιημένη από την Διεθνή Εταιρία Οικοψυχολογίας (IES) και ακολουθεί κοινό πρόγραμμα σπουδών με 11 χώρες σε όλο τον κόσμο

thumb-video
  • Διάρκεια
    1,5 έως 2 έτη ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του εκπαιδευόμενου.
  • Τοποθεσία
    Χανιά
  • Τηλέφωνο
    2825033516, 6945383866
  • Γλώσσα
    Ελληνικά
  • Ημερομηνία Έναρξης
    23/10/2024
  • Ημερομηνία Λήξης
    15/06/2026
  • Προθεσμία Εγγραφής
    19/10/2024
  • Πιστοποίηση
    Ναί
  • Ιστοσελίδα Φορέα
    Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Δια Βίου Μάθησης / Μετεκπαίδευσης.