Workshop: Ζωοθεραπεία: Εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση Θεραπειών & Παρεμβάσεων Μέσω Ζώων

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 18.00-20.00, από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, με χώρο διεξαγωγής το Lecture Hall…

8 Απριλίου 2023
thumbnail-1357

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 18.00-20.00, από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, με χώρο διεξαγωγής το Lecture Hall του Campus (Ίωνος Δραγούμη 21, Θεσσαλονίκη).

  • Τι είναι η Ζωοθεραπεία; Σε ποια πεδία μπορεί να έχει εφαρμογή;
  • Μπορεί ένα διαπαιδαγωγημένο ζώο να συμβάλει στη βελτίωση ατόμων που έχουν δυσκολίες ή πάσχουν και πως;
  • Το ζώο θεραπεύει από μόνο του;
  • Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν σκύλο επισκέπτη και σε μία επαγγελματική ζωοθεραπεία;
  • Υφίσταται θεραπεία από ένα ζώο θεραπείας μόνο του; Πόσο σημαντική είναι η θεραπευτική δυάδα;

Αν σε αφορούν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, τότε δεν πρέπει να χάσεις το Workshop με θέμα «Ζωοθεραπεία: Εισαγωγή στη Διαμεσολάβηση Θεραπειών & Παρεμβάσεων Μέσω Ζώων, με ομιλήτρια την κ. Ευγενία Καραζιώτη, Εκπαιδευτικό, Πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια, Institut Français de Zootherapie, Canine Behaviourist & Trainer, Kynagon C.A.T / MICAN.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 18.00-20.00, από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, με χώρο διεξαγωγής το Lecture Hall του Campus (Ίωνος Δραγούμη 21, Θεσσαλονίκη). Στη διάρκεια του workshop θα μοιραστούμε απορίες, ιδέες, γεγονότα, ερευνητικά δεδομένα, εμπειρίες, καθώς θα εμπλακούμε και βιωματικά προκειμένου να ψηλαφίσουμε κάποιες πτυχές της.

Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του ανθρώπου. Εννοιολογικά ορίζεται ως μια μέθοδος εργασίας που ευνοεί τη φυσική και ευμενή σχέση ανάμεσα στα κατοικίδια ζώα (σκύλο, γάτα, κουνέλι, γαϊδούρι, άλογο, ινδικό χοιρίδιο, κ.α.) και τους ανθρώπους και που αφορά σε παρεμβάσεις στo πλαίσιo θεραπειών παιδιών, ενηλίκων, ηλικιωμένων, όπου το ζώο λειτουργεί ως διαμεσολαβητής.

Η Ζωοθεραπεία επενδύει πάνω στην ικανότητα αμοιβαιότητας του ζώου, την ικανότητά του να γίνει υποδοχέας των ανθρώπινων συναισθημάτων και την ικανότητά του να κινητοποιήσει, να ενεργοποιήσει, να εγκαταστήσει έναν συναισθηματικό δεσμό, να παροτρύνει, να οριοθετήσει. Το ζώο είναι ένας ζωντανός συνεργάτης του θεραπευτή, είναι ένας διαμεσολαβητής θεραπείας. Είναι ένα ζώο συντροφιάς, το οποίο έχει επιλεχθεί προσεκτικά και έχει διαπαιδαγωγηθεί εξειδικευμένα υπό την ευθύνη ενός επαγγελματία (υγείας, ψυχικής υγείας και παιδείας) και εργάζεται σ’ ένα πρόγραμμα με στόχους που επεξεργάστηκε και διαμόρφωσε ο θεραπευτής, σε σχέση με τις συγκεκριμένες δυσκολίες ή την παθολογία του θεραπευόμενου.

Δείτε επίσης

Χρήσιμα άρθρα και συμβουλές για Σπουδές Ψυχολογίας στην Ελλάδα και τον Κόσμο.