thumb-1104

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Διαχείριση του Στρες και της Υγείας

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Διαχείριση του Στρες και της Υγείας σχεδιάστηκε από τον Καθηγητή Γεώργιο Π. Χρούσο, έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο ειδικούς στη βιολογία και στην ιατρική του στρες. Η διεπιστημονική διδακτέα ύλη περιλαμβάνει μαθήματα στη βιολογία και την ιατρική του στρες, τη στατιστική και τον σχεδιασμό έρευνας, τη συμβουλευτική και την τεκμηριωμένη διαχείριση του στρες. Συνδυάζει μαθήματα από τις βιοεπιστήμες και την ψυχολογία για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τον μηχανισμό του στρες και τον ρόλο του στην ανθρώπινη υγεία και τις ασθένειες.

Χάρη στην έμφαση που δίνει το πρόγραμμα στην έρευνα αλλά και στην ισορροπία ανάμεσα σε θεωρία και πράξη, θα ειδικευτείτε στην εφαρμογή τεκμηριωμένων τεχνικών διαχείρισης του στρες, ώστε να είστε σε θέση να βοηθηθείτε και να βοηθήσετε τους πελάτες σας στην επιτυχή διαχείριση του στρες και στη βελτίωση της υγείας και ευεξίας τους.

Εάν εργάζεστε ήδη σε κάποιον κλάδο της υγείας, η απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας, M.S. in Stress and Health Management (MSSHM), θα εμπλουτίσει την πρακτική σας με πρόσθετες γνώσεις και εξειδίκευση που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε ως επαγγελματίας.

Ημερομηνία Έναρξης: Σεπτέμβριος 2023

Το πρόγραμμα σας παρέχει βαθιά γνώση της επιστήμης του στρες και του ρόλου του στρες σε χρόνιες μη μεταδοτικές και άλλες ασθένειες. Θα εξοικειωθείτε με εργαλεία που βοηθούν στον εντοπισμό και την αξιολόγηση του στρες. Επίσης θα αποκτήσετε τις πρακτικές δεξιότητες για την εφαρμογή τεκμηριωμένων μεθόδων διαχείρισης του στρες για άτομα και ομάδες σε διάφορα περιβάλλοντα.

Όταν ολοκληρώσετε το πρόγραμμα, θα μπορείτε να:

 • Σχεδιάσετε, υλοποιήσετε και αξιολογήσετε προγράμματα προαγωγής της υγείας.
 • Υλοποιήσετε και διδάξετε τεκμηριωμένες τεχνικές διαχείρισης του στρες.
 • Σχεδιάσετε και υλοποιήσετε μελέτες παρέμβασης σε υποπληθυσμούς ατόμων με χρόνιο στρες.
 • Διαθέτετε δεξιότητες στη μεθοδολογία βιοστατιστικής και έρευνας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου σχεδιασμού κλινικών δοκιμών.

Το MSSHM είναι ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών 30 πιστωτικών μονάδων. Αποτελείται από 8 υποχρεωτικά μαθήματα, ένα μάθημα επιλογής (μία από τρεις επιλογές) και μία ερευνητική διατριβή. Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε 1 ½ έτος. Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από δύο εξάμηνα διάρκειας 15 εβδομάδων το καθένα.

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στο πρόγραμμα MSSHM πρέπει να διαθέτουν κατ’ ελάχιστο τα ακόλουθα προαπαιτούμενα:

 • Πτυχίο από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή άλλον πιστοποιημένο φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • Αποδεικτικό επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας
 • Συνέντευξη με ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος.

Το Hellenic American University είναι πιστοποιημένο από την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ (NECHE). Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University ελέγχονται θεσμικά, εγκρίνονται και τελούν υπό τη διαρκή αξιολόγηση της Αρχής «Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης» της Πολιτείας του New Hampshire (HEC).

Απόφοιτοι του Hellenic American University που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Hellenic American College, έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους, από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Διαχείριση του Στρες και της Υγείας φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σπουδαστές από πολλά διαφορετικά υπόβαθρα – από εκπαιδευτικούς και συμβούλους ψυχικής υγείας έως κοινωνικούς λειτουργούς και διατροφολόγους. Επαγγελματίες του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού που πρέπει να ενδυναμώσουν μια ομάδα για καλύτερη διαχείριση του άγχους στον χώρο εργασίας και βελτίωση της παραγωγικότητας. Προπονητές που θέλουν να βοηθήσουν τους αθλητές τους να αναπτύξουν θετικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του στρες του ανταγωνισμού. Φυσικοθεραπευτές που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν το φάσμα των θεραπευτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους για τη διαχείριση του πόνου. Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιούν αυτή την ποικιλομορφία εμπειρογνωμοσύνης και υπόβαθρου για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους συμμετέχοντες. Επαγγελματίες που μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από το πρόγραμμα είναι:

 • Ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και life coaches
 • Στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού
 • Εκπαιδευτικοί
 • Ιατροί και νοσηλευτές
 • Διατροφολόγοι
 • Προπονητές, γυμναστές και σύμβουλοι ευεξίας
 • Φυσικοθεραπευτές
 • Κοινωνικοί λειτουργοί
 • Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για έρευνα ή περαιτέρω εμβάθυνση στη διαχείριση του στρες και της υγείας.


Ενημερωθείτε για τα δίδακτρα και τις υποτροφίες που προσφέρει το Hellenic American College στο 210 3680950.

Μαρτυρίες από προηγούμενες συμμετέχοντες

 • avatar-img
  Mohand Bouhadouf

  Ξεκίνησα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας με σκοπό να κατανοήσω και να αποτρέψω την υπερκόπωση. Σύντομα, κατάλαβα ότι υπάρχουν πολλά παραπάνω να μάθω. Έχοντας φτάσει πλέον στη μέση του προγράμματος, αντιλαμβάνομαι πόσο έχει διευρυνθεί η οπτική μου μέσα από μαθήματα όπως Complexity, Homeostasis and Stress, Biology and Psycho-neuroendocrinology, και Research Design. Πλέον αναγνωρίζω τις γενικότερες επιπτώσεις του στρες και την ανάγκη ολιστικών προσεγγίσεων για την πραγωγή της ευεξίας. Με την καθοδήγηση εξαιρετικών καθηγητών και αλληλεπιδρώντας με μια πραγματικά παθιασμένη ομάδα συμφοιτητών, το ταξίδι αυτό έχει ξεκινήσει να με εφοδιάζει με δεξιότητες που θα συντελέσουν καθοριστικά στη διαχείριση του στρες. Ανυπομονώ για ό,τι έπεται στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, καθώς και για την ουσιαστική γνώση που θα αποκομίσω.

  Προτείνω αυτό το πρόγραμμα με όλη μου την καρδιά σε όποιον επιδιώκει να πυροδοτήσει τη θετική αλλαγή στην προσωπική του ζωή, στον χώρο εργασίας του και στην κοινότητά του.

To Hellenic American University είναι αμερικανικό πανεπιστήμιο το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Πολιτεία του New Hampshire, ΗΠΑ. Eίναι πιστοποιημένο από την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ (NECHE). Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University ελέγχονται θεσμικά, εγκρίνονται και τελούν υπό τη διαρκή αξιολόγηση της Αρχής «Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης» της Πολιτείας του New Hampshire (HEC). Τα προγράμματα στην Αθήνα προσφέρονται στο Hellenic American College μέσω Συμφωνίας Σύμπραξης που έχουν υπογράψει τα δύο ιδρύματα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του Hellenic American College λαμβάνουν πτυχίο απευθείας από το Hellenic American University (436 Amherst St, Nashua, NH 03063 USA).

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φορέα

 • Διάρκεια
  1 ½ έτος
 • Τοποθεσία
  ΑΘήνα
 • Τηλέφωνο
  210 3680950
 • Γλώσσα
  Αγγλικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  18/09/2023
 • Πιστοποίηση
  Ναί
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Μεταπτυχιακά Ψυχολογίας.