thumb-1103

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία με 2 ειδικεύσεις: Κλινική Ψυχολογία & Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία (MSPsy) παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση στην τεκμηριωμένη (evidence-based) γνωσιακή συμπεριφοριστική προσέγγιση στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία. Το πρόγραμμα MSPsy προσφέρεται σε δύο ειδικότητες: Κλινική Ψυχολογία και Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία – Ειδίκευση Κλινική Ψυχολογία

Η αρχιτεκτονική του προγράμματος έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές βασικές γνώσεις και δεξιότητες στους τομείς της έρευνας, θεωρίας και πράξης κλινικής ψυχολογίας. Απευθύνεται σε υποψηφίους που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα ως Κλινικοί Ψυχολόγοι με ειδίκευση στην γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπευτική προσέγγιση.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία – Ειδίκευση Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψηφίους που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στους τομείς της ψυχικής υγείας και της συμβουλευτικής. Το πρόγραμμα στην Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας είναι εγκεκριμένο από την Ελληνική  Εταιρεία Συμβουλευτικής.

Για να αποκτήσετε μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία με κατεύθυνση την Κλινική Ψυχολογία θα πρέπει να ολοκληρώσετε συνολικά 20 μαθήματα συμπεριλαμβανομένης της Πτυχιακής εργασίας (60 διδακτικές μονάδες). Οι σπουδαστές πλήρους φοίτησης μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε 4 εξάμηνα ενώ οι σπουδαστές μερικής φοίτησης θα χρειαστούν 3 με 4 χρόνια για την απόκτηση του πτυχίου τους, ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που θα παίρνουν κάθε εξάμηνο.

Οι σπουδαστές που θα επιλέξουν την κατεύθυνση της Κλινικής Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας θα πρέπει να ολοκληρώσουν συνολικά 22 μαθήματα συμπεριλαμβανομένης της Πτυχιακής εργασίας (66 διδακτικές μονάδες). Οι σπουδαστές πλήρους φοίτησης μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε 6 εξάμηνα ενώ οι σπουδαστές μερικής φοίτησης θα χρειαστούν 4 με 6 χρόνια για την απόκτηση του πτυχίου τους, ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που θα παίρνουν κάθε εξάμηνο.

Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από δύο εξάμηνα διάρκειας 15 εβδομάδων το καθένα.

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία πρέπει να διαθέτουν κατ’ ελάχιστο τα ακόλουθα προαπαιτούμενα:

 • Πτυχίο από πιστοποιημένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο
 • Αποδεικτικό γνώσης των Αγγλικών επιπέδου Γ2, εάν τα Αγγλικά δεν είναι η μητρική σας γλώσσα
 • Μια προσωπική έκθεση ιδεών
 • Συνέντευξη με μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία με ειδίκευση στην Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας είναι εγκεκριμένο από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής.

Το Hellenic American University είναι πιστοποιημένο από την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ (NECHE). Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University ελέγχονται θεσμικά, εγκρίνονται και τελούν υπό τη διαρκή αξιολόγηση της Αρχής «Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης» της Πολιτείας του New Hampshire (HEC).

Απόφοιτοι του Hellenic American University που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Hellenic American College, έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους, από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος MSPsy μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας και κλινικοί ψυχολόγοι σε δομές όπως:

 • Ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος
 • Εκπαίδευση και κέντρα σχολικής συμβουλευτικής
 • Μη κυβερνητικές οργανώσεις
 • Υποστηρικτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας


Ενημερωθείτε για τα δίδακτρα και τις υποτροφίες που προσφέρει το Hellenic American College στο 210 3680950.

Μαρτυρίες από προηγούμενες συμμετέχοντες

 • avatar-img
  Θεοδώρα Παντέλη, MSPsy ‘20

  Ειδική Σύμβουλος, Παιδαγωγός, Δημοσιογράφος

  Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω το M.S. στην Ψυχολογία στο Hellenic American College, την άδραξα ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να αναπτυχθώ περαιτέρω ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας και παιδαγωγός. Οι καθηγητές που έχω γνωρίσει είναι εξαιρετικοί και ικανοί να με ωθήσουν πέρα από τα όρια της παραδοσιακής συλλογιστικής διαδικασίας. Μέσα από μια απαιτητική διδακτέα ύλη, με καθοδήγησαν ώστε να πλοηγηθώ αποτελεσματικά σε μια ποικιλία απαιτητικών και συναρπαστικών στρατηγικών, τεχνικών και θεωριών συμβουλευτικής, τις οποίες μπορώ να εφαρμόσω στη σταδιοδρομία μου ως σύμβουλος και παιδαγωγός. Αναμφίβολα το πρόγραμμα υπήρξε μια σπουδαία εμπειρία, καθώς με εφοδίασε με τα προσόντα και τις γνώσεις για να επιτύχω επαγγελματικά και προσωπικά.

To Hellenic American University είναι αμερικανικό πανεπιστήμιο το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Πολιτεία του New Hampshire, ΗΠΑ. Eίναι πιστοποιημένο από την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ (NECHE). Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University ελέγχονται θεσμικά, εγκρίνονται και τελούν υπό τη διαρκή αξιολόγηση της Αρχής «Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης» της Πολιτείας του New Hampshire (HEC). Τα προγράμματα στην Αθήνα προσφέρονται στο Hellenic American College μέσω Συμφωνίας Σύμπραξης που έχουν υπογράψει τα δύο ιδρύματα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του Hellenic American College λαμβάνουν πτυχίο απευθείας από το Hellenic American University (436 Amherst St, Nashua, NH 03063 USA).

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φορέα

thumb-video
 • Διάρκεια
  2 έτη (Κλινική Ψυχολογία) ή 3 έτη (Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας)
 • Τοποθεσία
  ΑΘήνα
 • Τηλέφωνο
  210 3680950
 • Γλώσσα
  Αγγλικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  18/09/2023
 • Πιστοποίηση
  Ναί
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Μεταπτυχιακά Ψυχολογίας.