thumb-1102

Προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σπουδάζοντας στο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία αποκτάτε ισχυρά γνωστικά θεμέλια στην ψυχολογία ως κοινωνική και φυσική επιστήμη και αποκομίζετε πλούσια εμπειρία άσκησης της ψυχολογίας μέσω των εργασιών και της 90ωρης πρακτικής άσκησης. Ταυτόχρονα, αναπτύσσετε τις ερευνητικές δεξιότητες, την κριτική σκέψη και τις επικοινωνιακές ικανότητες που οφείλουν να συγκαταλέγονται στη φαρέτρα ενός άρτιου σύγχρονου επαγγελματία της ψυχολογίας.

Σπουδάζοντας στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία αποκτάτε βασικές γνώσεις στην ψυχολογία, ως κοινωνική και φυσική επιστήμη, μέσω θεωρητικών μαθημάτων, πρακτικής εξάσκησης και πειραματικής εφαρμογής. Επίσης, αναπτύσσετε ερευνητικές δεξιότητες, κριτική σκέψη και επικοινωνιακές ικανότητες που αποτελούν μέρος των προσόντων του σύγχρονου και άρτια καταρτισμένου επαγγελματία-ψυχολόγου.

Για να αποκτήσετε πτυχίο στην Ψυχολογία θα πρέπει να ολοκληρώσετε συνολικά 40 μαθήματα συμπεριλαμβανομένης της Πτυχιακής εργασίας (123 διδακτικές μονάδες). Οι σπουδαστές πλήρους φοίτησης μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε 8 εξάμηνα ενώ οι σπουδαστές μερικής φοίτησης θα χρειαστούν 5 με 8 χρόνια για την απόκτηση του πτυχίου τους, ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που θα παίρνουν κάθε εξάμηνο. Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από δύο εξάμηνα διάρκειας 15 εβδομάδων το καθένα.

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία πρέπει να διαθέτουν κατ’ ελάχιστο τα ακόλουθα προαπαιτούμενα:

 • Απολυτήριο από αναγνωρισμένο ίδρυμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού
 • Αποδεικτικό επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας
 • Μια έκθεση ιδεών που υποβάλλεται στο πλαίσιο της αίτησης, και μια συνέντευξη με ένα μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής

Το Hellenic American University είναι πιστοποιημένο από την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ (NECHE). Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University ελέγχονται θεσμικά, εγκρίνονται και τελούν υπό τη διαρκή αξιολόγηση της Αρχής «Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης» της Πολιτείας του New Hampshire (HEC).

Απόφοιτοι του Hellenic American University που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Hellenic American College, έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους, από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατόπιν λήψης των σχετικών αποφάσεων επαγγελματικής ισοδυναμίας, απόφοιτοί μας που έχουν φοιτήσει σε ακαδημαϊκά προγράμματα που οδηγούν σε νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, έχουν λάβει την σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Οι απόφοιτοί μας εργάζονται μεταξύ άλλων ως:

 • Ψυχολόγοι
 • Σύμβουλοι ψυχικής υγείας
 • Καθηγητές και προσωπικό ειδικής εκπαίδευσης
 • Ειδικοί ανθρώπινου δυναμικού, προσωπικό πωλήσεων και κειμενογράφοι

Άλλες επιλογές σταδιοδρομίας για τους απόφοιτους του προπτυχιακού προγράμματος στην ψυχολογία είναι τα τμήματα για φοιτητικές υποθέσεις ανώτερων σχολών, η καθοδήγηση/συντονισμός ομάδων έρευνας αγοράς (focus groups), η διεξαγωγή συνεντεύξεων, η κοινωφελής εργασία σε ΜΚΟ κ.ο.κ.Ενημερωθείτε για τα δίδακτρα και τις υποτροφίες που προσφέρει το Hellenic American College στο 210 3680950.

Μαρτυρίες από προηγούμενες συμμετέχοντες

 • avatar-img
  Ανδρέας Λύρος

  Με τη βοήθεια των εξαιρετικών καθηγητών μου στο Hellenic American College έγινα ενεργός εθελοντής σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Αθήνα και είχα την τύχη να υπηρετήσω ανθρώπους σε ανάγκη, π.χ. διδάσκοντας Ελληνικά και Αγγλικά σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Και μέσω της πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του προγράμματος B.S. στην Ψυχολογία μπόρεσα να υπηρετήσω ως πρέσβης για τους φοιτητές από τις ΗΠΑ.

  Ανδρέας Λύρος, BSPsy ’20 and 2019 Newman Civic Fellow

To Hellenic American University είναι αμερικανικό πανεπιστήμιο το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Πολιτεία του New Hampshire, ΗΠΑ. Eίναι πιστοποιημένο από την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ (NECHE). Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Hellenic American University ελέγχονται θεσμικά, εγκρίνονται και τελούν υπό τη διαρκή αξιολόγηση της Αρχής «Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης» της Πολιτείας του New Hampshire (HEC). Τα προγράμματα στην Αθήνα προσφέρονται στο Hellenic American College μέσω Συμφωνίας Σύμπραξης που έχουν υπογράψει τα δύο ιδρύματα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι του Hellenic American College λαμβάνουν πτυχίο απευθείας από το Hellenic American University (436 Amherst St, Nashua, NH 03063 USA).

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φορέα

thumb-video
 • Διάρκεια
  4 έτη
 • Τοποθεσία
  ΑΘήνα
 • Τηλέφωνο
  210 3680950
 • Γλώσσα
  Αγγλικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  18/09/2023
 • Πιστοποίηση
  Ναί
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Μεταπτυχιακά Ψυχολογίας.