thumb-1003

BSc (Hons) Psychology

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τριετούς διάρκειας που παρέχει την απαραίτητη γνώση σε όλους τους τομείς της Επιστήμης της Ψυχολογίας. Εάν σε γοητεύει η ανθρώπινη συμπεριφορά και αναρωτιέσαι γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται, δρουν, αντιδρούν και αλληλοεπιδρούν με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους, τότε το BSc (Hons) Psychology, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις σπουδές σου!

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης θα λάβεις γνώσεις σχετικά με διάφορα επιστημονικά πεδία της Ψυχολογίας. Θα γνωρίσεις τόσο τα βιολογικά όσο και τα κοινωνικά θεμέλια της ανθρώπινης συμπεριφοράς και θα έρθεις σε επαφή με την έρευνα στην Ψυχολογία και την πρακτική της άσκηση.

To πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Glyndwr University, το οποίο κατέχει την 1η θέση στην ικανοποίηση των φοιτητών του, στην Αγγλία και την Ουαλία!

Γιατί να επιλέξεις το BSc (Hons) Psychology στο IST:

– Γιατί το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών οδηγεί σε δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
– Γιατί το πρόγραμμα είναι, επίσης, αναγνωρισμένο από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία (BPS)
– Γιατί ως φοιτητής του τμήματος Ψυχολογίας στο IST, θα έχεις τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια των σπουδών σου να παρακολουθήσεις, παράλληλα, σεμινάρια που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τις προσωπικές σου δεξιότητες
– Γιατί θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου μαθαίνοντας όλη την πρακτική διαδικασία (know-how) με την οποία ο κλάδος της Ψυχολογίας βρίσκει εφαρμογή στην σύγχρονη αγορά εργασίας.
– Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σου δίνει την ευκαιρία να εστιάσεις στην επιστημονική φύση της ψυχολογίας και να εξοικειωθείς με συγκεκριμένες ενότητες που σχετίζονται με την κοινωνική ψυχολογία, την αναπτυξιακή ψυχολογία, τις ατομικές διαφορές, τη γνωστική ψυχολογία κλπ
– Γιατί θα καλλιεργήσεις τις στατιστικές και ερευνητικές σου δεξιότητες μέσω τακτικών εργαστηριακών πρακτικών καθώς και μέσω role-playing αλλά και πραγματικών case studies.
– Γιατί το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο με τρόπο που σου εξασφαλίζει την άρτια θεωρητική, ερευνητική και πρακτική εκπαίδευσή σου στην Ψυχολογία και σε οδηγεί σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα διάρκεια τρία (3) έτη και είναι πλήρους φοίτησης.

Τα μαθήματα διεξάγονται 4 φορές την εβδομάδα, είτε πρωινές, είτε απογευματινές ώρες.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού της δια ζώσης με την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση.

Έτος 1ο

(Semester 1)

Fundamental Psychology
An Introduction to Research Design
Study Skills for Psychology

(Semester 2)

Introduction to Data Analysis
Essential Psychology
Scientific Writing & Communication

Έτος 2ο

(Semester 1)

Developmental Psychology
Biological Psychology
Intermediate Research Methods

(Semester 2)

Cognitive Psychology
Individual Differences
Advanced Research Design

Έτος 3ο

(Semester 1)

Social Psychology
Health Psychology
Research Project

(Semester 2)

Clinical Psychology
Forensic Psychology
Research Project

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της Ψυχολογίας αλλά και σε εργαζόμενους ή φοιτητές άλλων ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται με φυσική παρουσία στο IST αλλά δίνει και τη δυνατότητα μέσω σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, για έναν πιο ευέλικτο τρόπο παρακολούθησης συνδυάζοντας, για όσους το επιθυμούν, τη δια ζώσης με την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

Οι σπουδές σου στο πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology του Wrexham Glyndwr University σε συνεργασία με το IST College δικαιούνται αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης του Ελληνικού συστήματος τυπικής εκπαίδευσης, υποβάλλοντας αίτηση επαγγελματικής ισοδυναμίας στο ΑΤΕΕΝ (Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας) του Υπουργείου Παιδείας. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου εκδίδεται έπειτα από την Περιφέρεια.

Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του IST College έχει ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών τους στην Ελλάδα και ο ΑΤΕΕΝ έχει εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις, χορηγώντας τους επαγγελματική ισοδυναμία. Δες την απόφαση εδώ

To πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το BPS (British Psychological Society) και μετά από ατομική αίτηση, έχεις δικαίωμα εγγραφής στον Σύλλογο. Εφόσον επιλέξεις να συνεχίσεις σε μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές και με κλινική εμπειρία, έχεις τη δυνατότητα εξέλιξης σε Chartered Psychologist στη Μ. Βρετανία.

Ως πτυχιούχοι Ψυχολογίας οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες Ψυχολόγοι ή ως συνεργάτες στα ακόλουθα:

– Κέντρα ψυχικής υγείας, συμβουλευτικούς σταθμούς, μονάδες κοινωνικής πρόνοιας

– Εκπαιδευτικά κέντρα

– Κέντρα ειδικής αγωγής & σχολεία

– Νοσοκομεία & Κλινικές

– Κέντρα απεξάρτησης, αποκατάστασης & επανένταξης

– Τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων

– Εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων & ερευνών αγοράς

– Ερευνητικά κέντρα

– Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις

Μαρτυρίες από προηγούμενες συμμετέχοντες

 • avatar-img

Το IST College ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Σε συνεργασία με διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού το IST College προσφέρει Bachelors και Masters, Supported Distance Learning προγράμματα, καθώς και προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης, Σεμινάρια και Επιμορφωτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στους ακόλουθους ακαδημαϊκούς τομείς: Ανθρωπιστικές Επιστήμες - Ψυχολογία, Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές, Επιστήμη Υπολογιστών - Πληροφορική. Βασική αποστολή του IST College είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των φοιτητών, ώστε να εξελιχθούν στον καλύτερο μελλοντικό τους εαυτό, στοχεύοντας παράλληλα στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα με τη μακροχρόνια πορεία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα αναπτύχθηκε στους κόλπους του IST College μία δραστήρια και πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές. Το IST College συνεργάζεται με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) κα. Επίσης, το IST College έχει αναπτύξει συνεργασίες με φορείς όπως AXION Hellas, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ΕλληνοΓερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κλπ. Το καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό μας δραστηριοποιείται στην επιστημονική έρευνα και συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα που αφορούν την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, ενώ η ακαδημαϊκή ποιότητα ελέγχεται και διασφαλίζεται από διεθνείς οργανισμούς. Σε συνεργασία με φορείς πιστοποίησης όπως η ACTA (Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) προσφέρονται ανοιχτά σεμινάρια, Professional Diplomas και προγράμματα ενδοεταιρικής εκπαίδευσης, που καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και δεξιότητες ώστε το IST να αποτελεί την ιδανική επιλογή συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.  

 • Διάρκεια
  3 έτη σπουδών – full time
 • Τοποθεσία
  ΑΘήνα
 • Τηλέφωνο
  210-4822222
 • Γλώσσα
  Ελληνικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  09/10/2023
 • Ημερομηνία Λήξης
  30/05/2024
 • Πιστοποίηση
  Ναί
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Προπτυχιακά Ψυχολογίας.