thumb-1727

Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (Σύνθεση 5 Προσεγγίσεων: Ψυχοδυναμική, CBT, Συστημική, Gestalt, Rogers)

logo-1727
Κατηγορία:
Ψυχοθεραπεία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η μοναδική εκπαίδευση στην Ελλάδα που συνδυάζει επαγγελματική και ακαδημαϊκή κατάρτιση με εμβάθυνση στις 5 προσεγγίσεις της Συμβουλευτικής/Ψυχοθεραπείας. Στο ΟΛΟΝ Education by Αγγελική Κοσκερίδου διδάσκεται η Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία ως αυτοτελές, αναγνωρισμένο και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει εμβάθυνση στις 5 κύριες προσεγγίσεις της Συμβουλευτικής και συγκεκριμένα η Ψυχοδυναμική, η Γνωστικο-Συμπεριφοριστική (CBT), η Gestalt, η Συστημική, & η Προσωποκεντρική προσέγγιση σε βάθος καταλήγοντας στη Σύνθεση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του θεραπευόμενου στη σύγχρονη εποχή. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ξεκινάει με εκπαίδευση και πρακτική στο “σκελετό” της Συμβουλευτικής, τις Βασικές Δεξιότητες Συμβουλευτικής ενώ παράλληλα διδάσκονται αποκλειστικά διαμορφωμένα μαθήματα που ενισχύουν τον εκπαιδευόμενο στην απόκτηση ενός ολιστικού τρόπου σκέψης και αντίληψης των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Έπειτα, η εκπαίδευση εμβαθύνει στη κάθε προσέγγιση ξεχωριστά και καταλήγει χτίζοντας να συνθέτει και να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να επιλέγει τα κατάλληλα εργαλεία μέσα από τις προσεγγίσεις ώστε να γίνει αποτελεσματικός θεραπευτής βελτιώνοντας ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων ψυχικής υγείας.

Ο εκπαιδευόμενος ξεκινάει με την εκπαίδευση στη Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχολογία διάρκειας 4 ετών ή 3 ετών ταχύρρυθμα και καταλήγει με 1 επιπλέον προαιρετικό έτος στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Ο απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να λάβει το επαγγελματικό πιστοποιητικό από τη σχολή ΟΛΟΝ Education και προαιρετικά το PostG Diploma in Integrative Psychotherapy από το κολλέγιο της Ολλανδίας το “Amsterdam International College” ή το Master in Integrative Counseling/Psychotherapy από το Διεθνές Κολλέγιο της Μαδρίτης “Madrid International College”.

 

Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα εξειδίκευσης σε άλλες ειδικότητες όπως στη Κλινική Ύπνωση, την Ψυχοσωματική Θεραπεία, την Εποπτεία Συνθετικής Ψυχοθεραπείας και τη Θετική Ψυχοθεραπεία. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμες πολλές ειδικότητες Μεταπτυχιακών όπως Κλινική Ψυχολογία, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Παιδοψυχολογία, Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και πολλά ακόμα από την Μαδρίτη στην Ισπανία στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

 

Υπεύθυνη Προγράμματος

Αγγελική Κοσκερίδου (ProfDc, ND, MSc, MBA, BSc (Hons), HND)

 

Ιδρύτρια & Διευθύντρια ΟΛΟΝ Education

Founder & President Amsterdam Internation College

Director & Academic Leader of MIC College

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΠΕΣΕΙΨΥ ΜΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΩ)

 

Οργανωτικό Μέλος/Συνεργάτης

 • Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ)
 • European Association for Counselling
 • British Association for Counselling & Psychotherapy

 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη σχολή ΟΛΟΝ Education στο σταθερό +30 2105911119, email: olon.edu@gmail.com ή με την υπεύθυνη Κοσκερίδου Αγγελική στο 6948040045 (viber).

 

Σκοπός του προγράμματος είναι ο εκπαιδευόμενος να αποφοιτήσει “έτοιμος” επαγγελματίας και να έχει καταφέρει επαρκώς να συνθέτει κατάλληλα τις προσεγγίσεις ώστε να διαχειρίζεται θέματα ψυχικής και ψυχοσωματικής υγείας με επιτυχία. Οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη στην ΕΕΣ, EAC & BACP και να εργαστούν ως Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπευτές. Τα θέματα που μπορεί να αναλάβει ο απόφοιτος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

 1. Διαχείριση Άγχους & Στρες
 2. Κρίσεις Πανικού
 3. Κατάθλιψη και Διαταραχές Διάθεσης
 4. Προβλήματα σχέσεων/ζεύγους
 5. Καθημερινά θέματα που μπλοκάρουν το θεραπευόμενο από μία ποιοτική καθημερινότητα
 6. Διάγνωση Ψυχοπαθολογίας & DSM-V
 7. Ψυχοσωματική Διάγνωση
 8. Βελτίωση του θεραπευόμενου σε όλους τους άξονες της ζωής του (προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, σχέση με τον εαυτό του ως επέκταση και με τους άλλους)
 9. Διαχείριση Θεμάτων ΛΟΑΤΚΙ+
 10. Παρέμβαση σε Εφήβους & Ενήλικες

Βασικά Μαθήματα Κορμού:
1. Ψυχοσωματική Διάγνωση
2. Βασικές Δεξιότητες Επικοινωνίας
3. Client Work – Επαγγελματισμός
4. Πνευματική Ηθική στη Θεραπεία

Μαθήματα Ειδικότητας:
1. Εισαγωγή CBT
CBT Θεωρία & Πράξη
2. Εισαγωγή Gestalt
Gestalt Θεωρία & Πράξη
3. Εισαγωγή Συστημική
Συστημική Θεωρία & Πράξη
4. Εισαγωγή Ψυχοδυναμική
Ψυχοδυναμική Θεωρία & Πράξη
5. Εισαγωγή Προσωποκεντρική
Προσωποκεντρική Θεωρία & Πράξη
6. Συνθετική Συμβουλευτική Θεωρία & Πράξη
7. Εποπτεία – Πρακτική Εφαρμογή
8. Εισαγωγή στη Ψυχολογία
9. Εργασία Τελική – Πτυχιακή & Εποπτεία

Μαθήματα Εξειδικευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεια :
1. Κρίσεις Πανικού & Άγχος
2. Κατάθλιψη & Διαταραχές Διάθεσης
3. Οικογενειακή Θεραπεία & Ζεύγος
4. Mindfulness
5. Εποπτεία – Πρακτική Εφαρμογή
8. Εισαγωγή στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία
9. Συνθετική Θεωρία & Πράξη στη Ψυχοθεραπεία
10. Εργασία Τελική – Πτυχιακή & Εποπτεία

ΝΑΙ

Το ΟΛΟΝ Education ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό να προσφέρει ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση στους τομείς της Συμβουλευτικής/Ψυχοθεραπείας και Ολιστικής Υγείας από την Dr Αγγελική Κοσκερίδου. Όλα αυτά τα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας μας διαμορφώσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεχωρίζουν και καλύπτουν σε βάθος τις ανάγκες των εκπαιδευομένων μας. Επιπλέον, φέραμε την καινοτομία στην εκπαίδευση με τα μοναδικά 2in1 εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τίτλο σε συνεργασία με το Amsterdam International College. Οι σπουδαστές μας, έρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης με κέντρα εξυπηρέτησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ελβετία και Ολλανδία.

thumb-video
 • Διάρκεια
  3-5 έτη
 • Τοποθεσία
  Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρος, Ολλανδία, ΑΘήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ελβετία
 • Τηλέφωνο
  2105911119
 • Γλώσσα
  Ελληνικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  10/10/2024
 • Ημερομηνία Λήξης
  27/06/2027
 • Πιστοποίηση
  Ναί
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Ψυχοθεραπεία.