thumb-1683

Εισαγωγή στις Θεραπευτικές Δεξιότητες και Τεχνικές Σχέσης και Συνύπαρξης (Συνθετική Θεραπεία Ζεύγους)

logo-1683
Κατηγορία:
Συμβουλευτική

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Εισαγωγή στις Θεραπευτικές δεξιότητες και τεχνικές σχέσης και συνύπαρξης (Συνθετική θεραπεία ζεύγους):

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π ανταποκρινόμενο σε μια ανάγκη των Ειδικών Ψυχικής Υγείας να διευρύνουν την οπτική τους, εμπλουτίζοντας τη γνώση τους, διοργανώνει ένα μονοετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 100 ωρών με θέμα “ Εισαγωγή στη Συνθετική Θεραπεία Ζεύγους.” Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναλυθούν χρήσιμες θεωρίες και τεχνικές από την Συστημική προσέγγιση, την Θεραπεία εστιασμένη στο Συναίσθημα (EFT), τη Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση και τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση. Θα σας δώσει  την δυνατότητα να εργαλειοποιήσετε την γνώση σας και να αναλάβετε περιστατικά ‘’couple counseling’’

Σε ποιους απευθύνεται: Σε Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγους και σε φοιτητές των άνω ειδικοτήτων

Περιεχόμενο: Στην θεραπεία ζεύγους η δυναμική που αναπτύσσεται απαιτεί μια άλλη διαχείριση από τον ειδικό. Στο ζευγάρι ο κάθε σύντροφος φέρνει τον δικό του εσωτερικό κόσμο, τις δικές του ερμηνείες της πραγματικότητας και τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Στη θεραπεία ζεύγους ο θεραπευτής προσπαθεί να κατανοήσει ένα ζευγάρι που τολμάει να επικοινωνήσει την δυσκολία του, άλλοτε με θυμό, με ένταση, μέσω των κατηγοριών και άλλοτε επιζητώντας την «δικαίωση» από τον ειδικό.

Πολλές φορές ο θεραπευτής αποκτά τον ρόλο του «διαιτητή» από την πρώτη κιόλας συνεδρία προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και αρχίζει να στροβιλίζεται στην δίνη της αλληλεπίδρασης του ζευγαριού. Καθώς η πρώτη επαφή είναι πολύ σημαντική ,ας εφοδιάσουμε την φαρέτρα μας με τα κατάλληλα εργαλεία προς την επίτευξη μίας ισορροπημένης αλληλεπίδρασης και συμμαχίας και με τους δύο θεραπευόμενους.

Το πρόγραμμα αποτελείται απο:

 1. Θεωρητικές-Ακαδημαϊκές εισηγήσεις
 2. Παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών
 3. Πρακτική βιωματική άσκηση πάνω στις τεχνικές που θα παρουσιαστούν
 4. Δεοντολογικά και εποπτικά θέματα
 5. Ακαδημαϊκό υλικό: Σημειώσεις, βιβλιογραφία, άρθρα


Συνολικό κόστος:  1.000 ευρώ  ( 840 ευρώ Άνεργοι/Φοιτητές, με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών) 

Early birdέως 11/9 850 ευρώ

 

Υπάρχει  και η δυνατότητα δόσεων έως εξής:

Κράτηση θέσης έως 15/09 με κατάθεση 200 ευρώ 

Επόμενες δόσεις: 200 ευρώ έως 20/10, 200 ευρώ έως 20/11 , 200 ευρώ έως 20/1, 200 ευρώ έως 20/2

*Για όλους τους σπουδαστές του ΕΚΙΣΥΠ ισχύει 30% έκπτωση σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας συμμετοχής σας, με αποστολή  αποδεικτικού στην ηλ.διεύθυνση ekisyp@gmail.com, προτείνεται η καλύτερη δυνατή λύση αναπλήρωσης εισήγησης ή εκπαιδευτικού. Επιστροφές χρημάτων μετά την έναρξη σεμιναρίων/εκπαιδευτικών προγραμμάτων δεν καταβάλλονται. Για ακυρώσεις 3 μέρες πριν την έναρξη, επιστρέφεται το 50% του ποσού.

Προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας και να λάβετε τον κωδικό εισόδου στο σεμινάριο θα χρειαστεί να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στον κάτωθι λογαριασμό ΚΑΙ να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email. 

Τράπεζα Eurobank αριθμός λογαριασμού 0026.0035.18.0200646284

(IBAN: GR2702600350000180200646284). Εργαστήρι Αυτογνωσίας και Μάθησης, το Δέντρο της Θεραπείας

Παρακαλείστε στην αιτιολογία να γράψετε το όνομα σας και τη φράση “θεραπεία ζεύγους “
(οποιαδήποτε κόμιστρα τραπεζών, βαρύνουν τον εντολέα)

Το καταθετήριο παρακαλούμε να σταλεί με email στο  ekisyp@gmail.com    με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης, είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2019 με στόχο την παροχή υπηρεσιών επιμόρφωσης σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Η φιλομάθεια, η αγάπη για το αντικείμενο της ψυχολογίας, η φροντίδα για τον άνθρωπο, το πνεύμα αλληλεγγύης και μοιράσματος ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του οράματος για τη δημιουργία του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, μέσα από τη προσπάθεια της δικής του σύνθεσης έχει προβεί στην επιλογή κατάλληλων ψυχοθεραπευτικών ρευμάτων (Γνωσιακή – Συμπεριφορική, Συστημική, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική, Gestalt Ψυχοδυναμική) προκειμένου να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μια σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση καθώς και τεχνικές, οι οποίες περιλαμβάνουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Το γεγονός ότι ο Θεραπευτής εκπαιδεύεται σε τουλάχιστον δύο προσεγγίσεις του δίνει την δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτος και να αγκαλιάζει το όλον του θεραπευόμενου. «Στην καρδιά της ψυχοθεραπευτικής σύνθεσης βρίσκονται τα σημαντικότερα ερευνητικά ευρήματα, που παρόλες τις ποικίλες θεωρητικές λογικές και τις προσεγγίσεις των διαφορετικών σχολών ψυχοθεραπείας, παράγουν όμοια αποτελέσματα.» (Barth et al., 2013). Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ειδικών Ψυχικής Υγείας και μέσα από την κλινική μας εμπειρία αναδύθηκε η ανάγκη εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και εποπτείας στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φορέα

 • Τοποθεσία
  Ελλάδα
 • Τηλέφωνο
  211- 1821633
 • Γλώσσα
  Ελληνικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  30/09/2023
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Συμβουλευτική.