thumb-1687

Επιμόρφωση στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Tρίτου Ρεύματος της ΓΣΨ

logo-1687
Κατηγορία:
Συμβουλευτική

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Επιμόρφωση στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Tρίτου Ρεύματος της ΓΣΨ

Σύγχρονες παρεμβάσεις (60  Ώρες Σπουδών)

Αγαπητοί συνάδελφοι, το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης -ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π παρέχει μετεκπαιδευτική επιμόρφωση στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Τρίτου Κύματος του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Μοντέλου (CBT), συνολικής διάρκειας 60 ωρών

Οι γνωσιακές συμπεριφορικές θεραπείες «τρίτου κύματος» είναι μια ομάδα αναδυόμενων προσεγγίσεων στην ψυχοθεραπεία που αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη και επέκταση των παραδοσιακών προσεγγίσεων γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας δίνοντας προτεραιότητα στην ολιστική προώθηση των ψυχολογικών και συμπεριφορικών διαδικασιών που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία έναντι της μείωσης ή της εξάλειψης των ψυχολογικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

 1. Θεωρητικές-Ακαδημαϊκές εισηγήσεις
 2. Παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών
 3. Πρακτική βιωματική άσκηση πάνω στις τεχνικές που θα παρουσιαστούν
 4. Δεοντολογικά και εποπτικά θέματα
 5. Ακαδημαϊκό υλικό: Σημειώσεις, βιβλιογραφία, άρθρα

Έννοιες όπως η μεταγνώση, η αποδοχή, η επίγνωση, οι προσωπικές αξίες και η πνευματικότητα συχνά ενσωματώνονται σε ό,τι διαφορετικά θα μπορούσε να θεωρηθεί παραδοσιακές συμπεριφορικές παρεμβάσεις.

Το τρίτο κύμα CBT περιλαμβάνει πολλές από τις καινοτομίες και τις επεκτάσεις που θεωρούνται τώρα συνήθως υπό την ομπρέλα της CBT. Συγκεκριμένα, θα καταπιαστούμε με προσεγγίσεις που βασίζονται στις:

 • Γενικές αρχές Γνωσιοσυμπεριφοριστικής θεραπείας  (CBT)
 • Θεραπεία Σχημάτων (ST)
 • Ενσυνειδητότητα (Μindfulness CBT)
 • θεραπεία διαλεκτικής συμπεριφοράς (DBT)
 • Θεραπεία εστιασμένη στην συμπόνια (CFT)
 • θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης (ACT)

και άλλες θεματολογίες στις οποίες έρχεται ως μία εξαιρετικά ανακουφιστική οδός η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία να προσφέρει λύσεις στο ‘’εδώ και τώρα’’ και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Θα εντρυφήσουμε περισσότερο σε τεχνικές, αλλά και στη βιωματική διαδικασία, καθιστώντας πιο διαδραστική και ευανάγνωστη την εκπαίδευση.

Εποπτεία:

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π και η Επιστημονική Ομάδα του, υπό την επίβλεψη, εποπτεία και καθοδήγηση της Δρ. Ασημίνας Χιώνη, ετοίμασε αυτόν τον κύκλο σπουδών, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους για μια πιο ολοκληρωμένη γνώση γύρω από τις νέες εξελίξεις.

Παράλληλα με τις διαλέξεις θα σας αποστέλλεται το εκπαιδευτικό υλικό ώστε να μπορείτε να συμβαδίζετε με τη θεματολογία.

**Επιλογή: Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος σας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχετε σε ατομικές ή ομαδικές εποπτείες της Δρ. Ασημίνας Χιώνη και άλλων καταξιωμένων συνεργατών του δέντρου της θεραπείας με εξειδίκευση στην εποπτεία της ΓΣΨ και των τεχνικών του τρίτου κύματος.

Κόστος εποπτείας: 30 ευρώ η ομαδική και 50 ευρώ η ατομική

Η ευελιξία, που μας επιτάσσουν οι τρέχουσες συνθήκες, να κινηθούμε μας δίνει τη δυνατότητα να ενωθούμε σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, προτάσσοντας το κουράγιο μας, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι προς ένα ταξίδι γνώσης που παραμένει ανεπηρέαστο από τις απαγορεύσεις και τις δυσκολίες των καιρών, ευχόμενοι για σθένος και προσήλωση στους στόχους που έχει ο καθένας.

Μέθοδος: μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας zoomΣυνολικό κόστος εκπαιδευτικού προγράμματος: 680€

Δυνατότητα αποπληρωμής σε τρείς (3) μηνιαίες δόσεις και δέσμευση της θέσης σας με την προκαταβολή 150€ , 2 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος.

Για τους συμμετέχοντες που θα πραγματοποιήσουν εφάπαξ πληρωμή όλου του ποσού έως και 1 μήνα πριν την έναρξη του προγράμματος: 578€

Για φοιτητές και ανέργους:

Συνολικό κόστος εκπαιδευτικού προγράμματος: 544€ με επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών (βεβαίωση ανεργίας ή βεβαίωση σπουδών).

Δυνατότητα αποπληρωμής σε τρείς (3) μηνιαίες δόσεις και δέσμευση της θέσης σας με την προκαταβολή 150€ , 2 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος.

Για τους φοιτητές και ανέργους που θα πραγματοποιήσουν εφάπαξ πληρωμή όλου του ποσού έως και 1 μήνα πριν την έναρξη του προγράμματος: 500€

Σημαντικές Πληροφορίες

 • Οι δόσεις καταβάλλονται τις πρώτες 10 ημέρες του μήνα.
 • Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας συμμετοχής σας, χρειάζεται να στείλετε το αίτημά σας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έντυπα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekisyp@gmail.com
 • Στην περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας συμμετοχής σας προτείνεται η καλύτερη δυνατή λύση αναπλήρωσης εισήγησης ή συμμετοχής σας σε άλλο εκπαιδευτικό group.
 • Επιστροφές χρημάτων μετά την έναρξη σεμιναρίων/εκπαιδευτικών προγραμμάτων δεν καταβάλλονται.
 • Για ακυρώσεις έως και 3 μέρες πριν την έναρξη, επιστρέφεται το 50% του ποσού.

Προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας και να λάβετε τον κωδικό εισόδου στο σεμινάριο θα χρειαστεί να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στον κάτωθι λογαριασμό ΚΑΙ να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email.

Τράπεζα Eurobank αριθμός λογαριασμού 0026.0035.18.0200646284

(IBAN: GR2702600350000180200646284). Εργαστήρι Αυτογνωσίας και Μάθησης, το Δέντρο της Θεραπείας

Παρακαλείστε στην αιτιολογία να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας.
(οποιαδήποτε κόμιστρα τραπεζών, βαρύνουν τον εντολέα)

Το καταθετήριο παρακαλούμε να σταλεί με email στο ekisyp@gmail.com με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα. 

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης, είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2019 με στόχο την παροχή υπηρεσιών επιμόρφωσης σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Η φιλομάθεια, η αγάπη για το αντικείμενο της ψυχολογίας, η φροντίδα για τον άνθρωπο, το πνεύμα αλληλεγγύης και μοιράσματος ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του οράματος για τη δημιουργία του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, μέσα από τη προσπάθεια της δικής του σύνθεσης έχει προβεί στην επιλογή κατάλληλων ψυχοθεραπευτικών ρευμάτων (Γνωσιακή – Συμπεριφορική, Συστημική, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική, Gestalt Ψυχοδυναμική) προκειμένου να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μια σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση καθώς και τεχνικές, οι οποίες περιλαμβάνουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Το γεγονός ότι ο Θεραπευτής εκπαιδεύεται σε τουλάχιστον δύο προσεγγίσεις του δίνει την δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτος και να αγκαλιάζει το όλον του θεραπευόμενου. «Στην καρδιά της ψυχοθεραπευτικής σύνθεσης βρίσκονται τα σημαντικότερα ερευνητικά ευρήματα, που παρόλες τις ποικίλες θεωρητικές λογικές και τις προσεγγίσεις των διαφορετικών σχολών ψυχοθεραπείας, παράγουν όμοια αποτελέσματα.» (Barth et al., 2013). Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ειδικών Ψυχικής Υγείας και μέσα από την κλινική μας εμπειρία αναδύθηκε η ανάγκη εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και εποπτείας στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φορέα

 • Τοποθεσία
  Ελλάδα
 • Τηλέφωνο
  211- 1821633
 • Γλώσσα
  Ελληνικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  19/10/2024
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Συμβουλευτική.