thumb-1685

Κλινική Ψυχοπαθολογία

logo-1685
Κατηγορία:
Συμβουλευτική

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο
Διάρκειας 50 ωρών

Αποκτήστε την κατάλληλη επιμόρφωση για την Κλινική Ψυχοπαθολογία από την ψυχοθεραπευτική ματιά δύο έμπειρων ψυχίατρων.

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των ειδικών ψυχικής υγείας διοργανώνει δύο φορές ανα ακαδημαϊκό έτος, ένα μετεκπαιδευτικό σεμινάριο κατάρτισης στη Κλινική Ψυχοπαθολογία διάρκειας 50 ωρών.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τον επιστήμονα ψυχικής υγείας με την απαραίτητη γνώση των σημείων και συμπτωμάτων των ψυχικών διαταραχών μέσα από την εξέταση των παθολογικών συμπεριφορών του ασθενούς ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό πλάνο.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη περαιτέρω εξειδίκευσης των Ελλήνων επαγγελματιών υγείας, το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π αναλαμβάνει να εμπλουτίσει τις γνώσεις όλων των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Το πρόγραμμα εμβαθύνει σε συγκεκριμένες ψυχικές διαταραχές και παρουσιάζει την σπουδαιότητα της ορθής διάγνωσης υπό το πρίσμα της συννοσηρότητας, των στατιστικών δεδομένων και της διαφοροδιάγνωσης! Το πρόγραμμα της κλινικής ψυχοπαθολογίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα οργανωμένα ως προς τον κορμό και το περιεχόμενο σεμινάρια που προσφέρονται από εξωπανεπιστημιακούς φορείς. Ο συνδυασμός της ψυχοθεραπείας με την πρωτοκολλιακή προσέγγιση του αναβαθμισμένου DSM-5 διδάσκεται από δύο καταξιωμένους ψυχιάτρους. Μετά το τέλος των σπουδών σας, και ανεξάρτητα από το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο, θα κερδίσετε μια λεπτομερής κατανόηση της ψυχικής δυσφορίας μέσα από την κλινική σκοπιά, την φαρμακολογία, την βιολογία, την συμπεριφορά αλλά και την ευρύτερη διάκριση μεταξύ normal και abnormal που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα και δυσκολεύει την διαδικασία της διάγνωσης αλλά και της υλοποίησης ενός έγκυρου θεραπευτικού πλάνου προσαρμοσμένο προσεκτικά στην ιδιαιτερότητα και την συμπτωματολογία του κάθε ασθενή.

Το πρόγραμμα αποτελείται απο:

 1. Θεωρητικές-Ακαδημαϊκές εισηγήσεις
 2. Παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών
 3. Πρακτική βιωματική άσκηση πάνω στις τεχνικές που θα παρουσιαστούν
 4. Δεοντολογικά και εποπτικά θέματα
 5. Ακαδημαϊκό υλικό: Σημειώσεις, βιβλιογραφία, άρθρα

Περιεχόμενο
Οι ενότητες που θα καλυφθούν είναι οι ακόλουθες:

 • Διαγνωστικά συστήματα (I)
 • Διαγνωστικά συστήματα (ΙΙ) – Στοιχεία Ψυχοφαρμακολογίας
 • Καταθλιπτική διαταραχή
 • Αγχώδεις διαταραχές
 • Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
 • Διπολική Διαταραχή
 • Ψυχωτικές διαταραχές και άλλες ψυχικές διαταραχές
 • Διαταραχές Προσωπικότητας
 • Διατροφικές Διαταραχές
 • Αξιολόγηση

Μέθοδος
Εισηγήσεις και παρουσίαση κλινικών περιστατικών εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (zoom). Θα δοθεί υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής ύστερα από επιτυχή συμμετοχή σε τεστ αξιολόγησης. Δυνατότητα απουσιών μέχρι 2, για τη λήψη Βεβαίωσης.

Ημερομηνία Έναρξης Προγράμματος: 28/09/2024

(Συνολική Διάρκεια 50 ώρες)

Σε ποιους απευθύνεται: Σε Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγους και σε φοιτητές των άνω ειδικοτήτωνΓια εργαζόμενους – Επαγγελματίες:

Συνολικό κόστος εκπαιδευτικού προγράμματος: 550€

Δυνατότητα αποπληρωμής σε τρείς (3) μηνιαίες δόσεις και δέσμευση της θέσης σας με την προκαταβολή 150€ , 2 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος.

Για τους συμμετέχοντες που θα πραγματοποιήσουν εφάπαξ πληρωμή όλου του ποσού έως και 1 μήνα πριν την έναρξη του προγράμματος: 480€

Για φοιτητές και ανέργους:

Συνολικό κόστος εκπαιδευτικού προγράμματος: 440€ με επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών (βεβαίωση ανεργίας ή βεβαίωση σπουδών).

Δυνατότητα αποπληρωμής σε τρείς (3) μηνιαίες δόσεις και δέσμευση της θέσης σας με την προκαταβολή 150€ , 2 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος.

Για τους φοιτητές και ανέργους που θα πραγματοποιήσουν εφάπαξ πληρωμή όλου του ποσού έως και 1 μήνα πριν την έναρξη του προγράμματος: 410€

Σημαντικές Πληροφορίες

 • Οι δόσεις καταβάλλονται τις πρώτες 10 ημέρες του μήνα.
 • Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας συμμετοχής σας, χρειάζεται να στείλετε το αίτημά σας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έντυπα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekisyp@gmail.com
 • Στην περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας συμμετοχής σας προτείνεται η καλύτερη δυνατή λύση αναπλήρωσης εισήγησης ή συμμετοχής σας σε άλλο εκπαιδευτικό group.
 • Επιστροφές χρημάτων μετά την έναρξη σεμιναρίων/εκπαιδευτικών προγραμμάτων δεν καταβάλλονται.
 • Για ακυρώσεις έως και 3 μέρες πριν την έναρξη, επιστρέφεται το 50% του ποσού.

Προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας και να λάβετε τον κωδικό εισόδου στο σεμινάριο θα χρειαστεί να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στον κάτωθι λογαριασμό ΚΑΙ να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email. 

Τράπεζα Eurobank αριθμός λογαριασμού 0026.0035.18.0200646284

(IBAN: GR2702600350000180200646284). Εργαστήρι Αυτογνωσίας και Μάθησης, το Δέντρο της Θεραπείας

Παρακαλείστε στην αιτιολογία να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας.
(οποιαδήποτε κόμιστρα τραπεζών, βαρύνουν τον εντολέα)

Το καταθετήριο παρακαλούμε να σταλεί με email στο ekisyp@gmail.com με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης, είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2019 με στόχο την παροχή υπηρεσιών επιμόρφωσης σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Η φιλομάθεια, η αγάπη για το αντικείμενο της ψυχολογίας, η φροντίδα για τον άνθρωπο, το πνεύμα αλληλεγγύης και μοιράσματος ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του οράματος για τη δημιουργία του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, μέσα από τη προσπάθεια της δικής του σύνθεσης έχει προβεί στην επιλογή κατάλληλων ψυχοθεραπευτικών ρευμάτων (Γνωσιακή – Συμπεριφορική, Συστημική, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική, Gestalt Ψυχοδυναμική) προκειμένου να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μια σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση καθώς και τεχνικές, οι οποίες περιλαμβάνουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Το γεγονός ότι ο Θεραπευτής εκπαιδεύεται σε τουλάχιστον δύο προσεγγίσεις του δίνει την δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτος και να αγκαλιάζει το όλον του θεραπευόμενου. «Στην καρδιά της ψυχοθεραπευτικής σύνθεσης βρίσκονται τα σημαντικότερα ερευνητικά ευρήματα, που παρόλες τις ποικίλες θεωρητικές λογικές και τις προσεγγίσεις των διαφορετικών σχολών ψυχοθεραπείας, παράγουν όμοια αποτελέσματα.» (Barth et al., 2013). Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ειδικών Ψυχικής Υγείας και μέσα από την κλινική μας εμπειρία αναδύθηκε η ανάγκη εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και εποπτείας στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φορέα

 • Τοποθεσία
  Ελλάδα
 • Τηλέφωνο
  211- 1821633
 • Γλώσσα
  Ελληνικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  28/09/2024
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Συμβουλευτική.