thumb-1679

Σχεσιακό Ψυχόδραμα – Νέο Ρεύμα Ψυχοδράματος

logo-1679
Κατηγορία:
Συμβουλευτική

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

«Η ουσία του θεάτρου είναι η σύγκρουση. Ο άνθρωπος που προβαίνει σε μια
πράξη αυτό-αποκάλυψης είναι κάποιος που αποκαθιστά την επαφή με τον εαυτό του.» 

Γκροτόφσκι Γιέρζι

Το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτου Συνθετικής Προσέγγισης (ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.) με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας στο πρωτοποριακό, μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Σχεσιακό Ψυχόδραμα – Νέο Ρεύμα Ψυχοδράματος».

Το Ψυχόδραμα αποτελεί μια από τις πιο δυναμικά εξελισσόμενες ομαδικές ψυχοθεραπευτικές μεθόδους στις ημέρες μας. Αφορά στη διερεύνηση του ψυχικού κόσμου των ατόμων, μέσα από την ομαδική διάδραση που μας προσφέρει η εκδραμάτηση. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και συνδέονται μέσω της εκδραμάτησης.

Μέσα από το καινοτόμο, ευέλικτο και βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία του Σχεσιακού Ψυχοδράματος. Οι ενότητες που θα λάβουν χώρα βασίζονται στις 3 προσεγγίσεις που συνθέτουν το Σχεσιακό Ψυχόδραμα (Σχεσιακή, Συστημική και Gestalt) και πλαισιώνονται από την εκπαιδευτική και βιωματική συνεισφορά του θεάτρου.

Ο Κάρολος Κούν για το Θέατρο: Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο, κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Το θέατρο βρίσκει εναλλακτικές, αναπάντεχες διαδρομές για να λειτουργήσει θεραπευτικά σε σώμα και ψυχή. Το θέατρο ενώνει σώμα και συναισθήματα. Στο σχεσιακό ψυχόδραμα χρησιμοποιούμαι και δανειζόμαστε από το θέατρο τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το βίωμα, την δημιουργικότητα, τον πειραματισμό. Μαθαίνουμε να συνδυάζουμε τις δύο πορείες: α) από το θέατρο μαθαίνουμε την μεταφορά του πραγματικού στο φανταστικό β) από το ψυχόδραμα μαθαίνουμε τον μετασχηματισμό της εσωτερικής σκηνής σε εξωτερική.

Η εκπαίδευση επικεντρώνεται στις βιωματικές εμπειρίες των συμμετεχόντων και θα πλαισιώνεται με την αντίστοιχη θεωρία, προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια εκπαίδευση του Σχεσιακού Ψυχοδράματος. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από την πρακτική κατανόηση της θεραπευτικής δράσης του θεάτρου και έρχεται μέσα από τις εισηγήσεις του ηθοποιού και συγγραφέα.

Το Θέατρο συναντά την ψυχοθεραπεία κ η ψυχοθεραπεία μαθαίνει από το Θέατρο

Σκοπός: Ο σκοπός της εκμάθησης του ψυχοδράματος είναι να συνδεόμαστε εσωτερικά και εξωτερικά, να δουλεύουμε με έναν τρόπο μη κριτικό, μη ερμηνευτικό, στο εδώ και τώρα, με αυθορμητισμό που βασίζεται στη δημιουργική ανάπτυξη.  Στόχος μας η ευελιξία το άνοιγμα σκέψης, η προσωπική ανάπτυξη και η φιλοπεριέργεια.

Οι αλήθειες και οι διαδρομές αναγνώρισης μέσα από το ψυχόδραμα, καθώς και η βαθύτερη επίγνωση του τρόπου που λειτουργεί ο άνθρωπος έχει σαν αποτέλεσμα τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού του.

Σε ποιους απευθύνεται: σε Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγους και σε φοιτητές των άνω ειδικοτήτων

Δομή εκπαιδευτικού προγράμματος

 • 1 φορά την εβδομάδα  19:00 – 21:00 κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή  πραγματοποιείται θεραπευτική ομάδα συνολικής  διάρκειας 10 μηνών(80 ώρες)
 • Βιωματικά μαθήματα
 • Εκπαιδευτικά μαθήματα
 • Θεατρικές Βιωματικές ομάδεςηθοποιού: Ελένης Φιλίνη

Περιθώριο απουσιών: 20 ώρες εκπαίδευσης. Ο εκπαιδευόμενος δεν μπορεί να απουσιάζει 2 συνεχόμενες φορές από την ομάδα και σε περίπτωση που οι συνολικές απουσίες ξεπερνούν τις 2, θα πρέπει να αναπληρωθούν για την χορήγηση του πτυχίου.

Παρέχεται Βεβαίωση Μετεκπαίδευσης στο Σχεσιακό Ψυχόδραμα
και Εκπαιδευτικό ΥλικόΔίδακτρα και τρόποι πληρωμής:  

Το κόστος εκπαιδευτικού διαμορφώνεται στα 1500 € και στα 1300€ για φοιτητές και ανέργους, όπως και για άτομα που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες ( απαραίτητη η προσκόμιση των δικαιολογητικών).

 • Στην εφάπαξ εξόφληση με μετρητά ή κάρτα προσφέρεται 200€ έκπτωση στο αρχικό ποσό των 1500€.
 • Επίσης, υπάρχει η επιλογή των 9 δόσεων με προκαταβολή 200€. Η τελευταία δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί πριν από την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού.
 • Early Bird στην ειδική τιμή των 1300 ευρώ για συμμετοχές μέχρι 5/9/23

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας συμμετοχής σας, με αποστολή  αποδεικτικού στην ηλ.διεύθυνση ekisyp@gmail.com, προτείνεται η καλύτερη δυνατή λύση αναπλήρωσης εισήγησης ή εκπαιδευτικού. Επιστροφές χρημάτων μετά την έναρξη σεμιναρίων/εκπαιδευτικών προγραμμάτων δεν καταβάλλονται. Για ακυρώσεις 3 μέρες πριν την έναρξη, επιστρέφεται το 50% του ποσού.

Προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας και να λάβετε τον κωδικό εισόδου στο σεμινάριο θα χρειαστεί να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στον κάτωθι λογαριασμό
 ΚΑΙ να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email. 

 

Τράπεζα Eurobank αριθμός λογαριασμού 0026.0035.18.0200646284

(IBANGR2702600350000180200646284). Εργαστήρι Αυτογνωσίας και Μάθησης, το Δέντρο της Θεραπείας

Παρακαλείστε στην αιτιολογία να γράψετε το όνομα σας και τη φράση “σχεσιακό ψυχόδραμα”
(οποιαδήποτε κόμιστρα τραπεζών, βαρύνουν τον εντολέα)

Το καταθετήριο παρακαλούμε να σταλεί με email στοekisyp@gmail.com με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα

Για κρατήσεις θέσεων/ δηλώσεις συμμετοχής στο ekisyp@gmail.com

Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης, είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2019 με στόχο την παροχή υπηρεσιών επιμόρφωσης σε επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Η φιλομάθεια, η αγάπη για το αντικείμενο της ψυχολογίας, η φροντίδα για τον άνθρωπο, το πνεύμα αλληλεγγύης και μοιράσματος ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του οράματος για τη δημιουργία του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. Το ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π, μέσα από τη προσπάθεια της δικής του σύνθεσης έχει προβεί στην επιλογή κατάλληλων ψυχοθεραπευτικών ρευμάτων (Γνωσιακή – Συμπεριφορική, Συστημική, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική, Gestalt Ψυχοδυναμική) προκειμένου να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μια σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση καθώς και τεχνικές, οι οποίες περιλαμβάνουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Το γεγονός ότι ο Θεραπευτής εκπαιδεύεται σε τουλάχιστον δύο προσεγγίσεις του δίνει την δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτος και να αγκαλιάζει το όλον του θεραπευόμενου. «Στην καρδιά της ψυχοθεραπευτικής σύνθεσης βρίσκονται τα σημαντικότερα ερευνητικά ευρήματα, που παρόλες τις ποικίλες θεωρητικές λογικές και τις προσεγγίσεις των διαφορετικών σχολών ψυχοθεραπείας, παράγουν όμοια αποτελέσματα.» (Barth et al., 2013). Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ειδικών Ψυχικής Υγείας και μέσα από την κλινική μας εμπειρία αναδύθηκε η ανάγκη εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και εποπτείας στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.

 • Τοποθεσία
  Ελλάδα
 • Τηλέφωνο
  211- 1821633
 • Γλώσσα
  Ελληνικά
 • Ημερομηνία Έναρξης
  10/02/2024
 • Ιστοσελίδα Φορέα
  Προβολή

Σχετικά Προγράμματα

Δείτε και άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απο την κατηγορία Συμβουλευτική.